Vanaf 1 januari 2022 voeren de onderzoekers van Omdat Ervaring Telt voor de komende twee jaar het Client Ervarings Onderzoek uit voor de gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid. Maar dat doen ze nadrukkelijk niet alleen! Sander Moret, projectleider: “juist het samenspel van ons als onderzoekers met de deelnemende gemeenten, de inkooporganisatie voor Jeugdhulp (SOJ) en ervaringsdeskundigen en andere clientenvertegenwoordigers, maakt het verschil voor de opbrengsten en resultaten van het CEO. In positieve zin!”

“Wat we ook zeer waarderen, is het feit dat ook de zorgaanbieders actief mee zullen doen in het ophalen van verhalen en ervaringen. In gemeenten en regio’s waar de zorgaanbieders actief meedoen aan de uitvoering van het CEO, zien we dat de respons enorm toeneemt”.

Bianca den Outer vult aan: “Omdat we voor in ieder geval de komende twee jaar aan de slag moeten en uitzicht hebben op nog eens twee jaar verlenging, kunnen we echt aan de slag met het neerzetten van een infrastructuur die specifiek en op maat gemaakt is voor de gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid. We hebben er zin in om het fundament dat al gelegd is door de regio, verder te versterken en door te ontwikkelen”.